Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra raka för Falun

Falu IF tar sin andra raka seger genom att besegra Tierp på hemmaplan med 7-3.

En stark defensiv, storspelade Mikael Gråbo, effektivitet framåt och kyla avslutningarna fällde avgörandet till Faluns fördel.

–Vi spelade smart idag. Hade vi inte läge så styrde vi ut. Känns som om vi är på gång och vi satte verkligen stopp för Tierps fina inledning av säsongen, sade assisterande tränaren Jocke Backlund.

Tierp började matchen klart bäst och hade ett ordentligt tryck mot Mikael Gråbo i Faluns mål. Matchens första mål blev ändå Faluns. I boxplay fick Faluns specielle målskytt Fredrik Näslund fritt mitt i slottet och 1-0 var ett faktum. Knappast rättvist och Tierp fick också en välförtjänt kvittering efter 7.15.

Tierp fortsatte att dominera spelet men första perioden var Faluns målmässigt. Hemmalaget visade upp en oerhörd effektivitet. Varje gång tillfälle gavs så gjorde man i princip mål. Tierp vann skotten i första med hela 25-8 men det var Falu IF som ledde med 4-1. Första periodens hjälte i hemmalaget var målvakten Mikael Gråbo. Med tur och skicklighet såg han till att Tierp bara gjorde ett mål och det i power play.

Andra perioden var spelmässigt jämnare. Falun spelade taktiskt och hade framförallt en oerhört effektiv defensiv. Falun lät Tierp föra spelet och höll tätt bakåt. Lyfte ut pucken i mittzon och hade effektiva vändningar av spelet. Varje gång Falun gick till anfall var det farligt. Tierp hade ett skenbart övertag och skapade egentligen inte de riktiga farligheterna. Mikael Gråbo räddade fjorton skott utan att förta sig.

Periodens gladaste spelare var 16-årige Felix Zetterberg när han gjorde sitt första mål i ettan. En ettrig spelare med stark skridskoåkning. Här har Falu IF ett framtidslöfte.

I tredje perioden förvaltade Falu IF pundet. Visserligen gjorde Tierp två mål i början av perioden men det var aldrig någon fara för Falu IF. När sedan lagkapten Anders Lövdahl gjorde 7-3 efter 14.21 var matchen avgjord. Periodens största applåd fick Mikael Gråbo då han gjorde en fenomenal räddning efter sju minuters spel. Gråbo är för övrigt värd ett eget kapitel. Han gjorde allting rätt och visade upp en flora av kvalificerade räddningar.

Faluns förstaformation med Fredrik Näslund, Anders Lövdahl och Anton Östman är Faluns största framgångsfaktor. Lövdahl och Näslund håller förtjänstfullt i pucken, vågar göra det där lilla extra och framförallt parkerar man i anfallszon. Östman river och sliter och skapar ytorna.

Falu IF börjar hitta linjerna i spelet och har med all säkerhet börjat vandringen uppåt i tabellen.

Målen: 1-0 Fredrik Näslund bp, 1-1 Jacob Alner pp, 2-1 Timy Wikström, 3-1 Fredrik Näslund pp, 4-1 Joakim Persson, 5-1 Felix Zetterberg, 6-1 Anders Lövdahl pp2, 6-2 Andreas Näsman pp, 6-3 Per Andersson, 7-3 Anders Lövdahl.

Utvisningar, Falun: 7x2, Tierp: 8x2, 1x10.

Skott: 27-54 (8-25, 7-14, 12-15).

Publik: 203.

Domare: Janne Asserholt, Örebro.

PeO Karlström