Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas Ahlberg dubbeltrea i V8 Thunder cars

Andreas Ahlberg var återigen dalabäst i V8 Thunder cars. Han blev trea i båda racen men var ändå inte helt nöjd.
– En grymt strulig helg, sade han.

Annons

Många förare i V8-serien hade problem att hitta rätt med inställningarna  i Falkenberg. Andreas Ahlberg kämpade med sin bil och tog sina pokaler mycket på vilja.

– Jag var inte alls nöjd med farten men jag har krigat i varje sväng. 30 poäng och två pallplatser får vi vara nöjda med, sade han som i andra racet hade storebror Joakim på platsen närmast bakom.

– Skönt det lossnade för brorsan också som blev fyra i andra heatet. Det visar att vi är med i toppen båda två, sade Andreas Ahlberg.

Joakim Ahlberg var elva i första heatet och alltså fyra i andra. Men precis som brorsan var han inte nöjd.

– Nu hittade vi rätt med inställningarna, det vi jagat hela helgen. Bara synd att det kom nu och inte tidigare. Det är bara att gilla läget men det här skulle vi hittat redan till kvalet, sade han.

En dålig helg som slutade bra?

– Det kan man säga. En pisshelg fram till nu. En fjärdeplats är ändå skapligt, sade han.

Hampus Lindkvist hade heller ingen toppenhelg. Han blev sexa i första racet och bröt det andra.

I tabellen ligger Andreas Ahlberg bäst till av dalaförarna, han är fyra på 78 poäng. Men han har långt upp till ledaren Stein Fredric Acre som samlat ihop 140 poäng. Helgens stora segerherre var Mattias Lindberg som vann båda heaten och i och med det vunnit fyra heat i rad.

I Swedish GT vann Daniel Haglöf och Peter Poker Wallenberg lördagens race. Robin Sundkvist, Mora, kom tia.