Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angry Birds: Star Wars

Världens mest populära spel är tillbaka i Star Wars-tappning, och det är roligare än någonsin!

Finska Rovios arga fåglar är en succé utan dess like. Alla spelar Angry Birds för att upplägget passar det mobila formatet perfekt, en bana går alltid bra att hinna med att spela i väntan på bussen eller att mikron ska värma färdigt gårdagens mat. För att kunna slunga iväg fåglar behövs inga studier i hjärnfysik, utan även förskolebarn klarar av det galant.

I denna version har Rovio och George Lucas slagit ihop sina huvuden och släppt det allra bästa Angry Birds-spelet hittills. Japp, det som från början lät som en knasig idé resulterade i ett av de bättre mobilspelen jag har fått nöjet att testa. Faktum är att det här är enda spelet i serien där jag självmant väljer att sitta kvar och fortsätta spela trots att jag har all tid i världen att plocka fram något annat. Jag vill helt enkelt spela en bana till, och sedan ännu en till.

Mycket känns självklart igen från tidigare spel, såsom det normala skjutandet, men också gravitationspåverkan som implementerades i och med Angry Birds Space. Det här är egentligen samma sak, bara att banorna är nu ännu bättre designade i både utformning och utseende. Fåglarna har bytts ut mot söta versioner av Han Solo, Chewbacca, R2D2 och resten av Stjärnornas Krig-gänget och alla har de sina egna speciella förmågor. Många av förmågorna påminner om de fåglarna hade i tidigare delar av serien, men här också finns lite nytt att hitta som exempelvis Kraften. Även grisarna är utklädda till Darth Vader och Storm Troopers, och det är omöjligt att inte tycka om dem allihop. Musiken och ljudeffekterna passar som hand i handske med resten av inramningen.

Angry Birds har förvaltat Star Wars-licensen på bästa möjliga sätt och är en väldigt stark köprekommendation till dig som har mobil eller Ipad, oavsett om du älskar eller hatar arga fåglar och rymdsagor.

8/10

Felipe Madrid


Format: Ios, Android
Genre: Pussel
Antal spelare: 1
Utvecklare: Rovio
Utgivare: Rovio
Premiär: 8 november 1012