Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anita vann storvinsten

När Anita Nordquist låg på Falu lasarett för operation fick väninnan Inger Berntsson rycka in som tävlande ombud i tv-programmet Miljonjakten.
Resultatet kunde ses i TV3 på onsdagskvällen: Inger gick längst av alla i tävlingen och vann 850 500 kronor till Anita.

– Det är ju så mycket pengar, säger en fortfarande omtumlad och naturligtvis tacksam Anita Nordquist.

Vad ska du göra med pengarna?
– Oj, det vet jag inte än.

Får Inger Berntsson del av vinsten?
– Vi har inte hunnit prata om det än. Men vi ska se programmet tillsammans här i kväll, säger Anita Nordquist på onsdagseftermiddagen.

I övrigt vill den 71-åriga vinnaren ligga lite lågt i kommentarerna. Storvinsten har liksom inte riktigt hunnit sjunka in i medvetandet än, även om tv-inspelningen gjordes för ett par veckor sedan.
Till inspelningen hade 25 Ludvikabor med postkodlott för postnumret 771 42 lottats fram att delta och dessa fick i sin tur ta med varsin medresenär till Stockholm.

I tv-studion tävlade sedan de 25 vinnarna tillsammans med vinnare från nio andra postnummerområden i landet, alltså totalt 250 tävlande.
Via gissningar med mentometerknappar sållades till slut en av de 250 fram att få tävla om storvinsten – och den som tog sig dit var alltså Inger Berntsson.
– Det var så förvirrande och så ofattbart, säger Inger Berntsson.
Genom att välja mellan olika väskor och göra en ”deal” med banken stod det till slut klart att hon å väninnan Anita Nordquists vägnar hade vunnit 850 500 kronor.
– Visst kändes det bra. Men det var nog det sista jag trodde att det skulle gå så bra, säger Inger Berntsson med ett skratt.

Hoppas du nu få ta del av vinsten?
– Tja, någon liten procent kan man väl alltid hoppas på.

Henrik Schmidt/DT