Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ann-Marie och Tommy driver kafé för tredje sommaren

Café Solstugan ligger bredvid bullriga riksväg 70 i Djurmo. Men inne på gården glömmer besökaren bort trafik och jäkt. Ann-Marie Löf har förverkligat sin dröm om ett kafé, och har skapat en liten oas med lantlig grönska och hembakat kaffebröd.

Ann-Marie Löf är uppvuxen i Djurmo och började drömma om ett eget kafé redan som ung flicka:
- Det var på den tiden som Grönkvists konditori fanns i byn, berättar hon.
Eftersom Ann-Marie gillar att baka var det enkelt att förverkliga drömmen, när företaget Solentek lät hyra ut grannfastigheten, en röd liten stuga med uppvuxen trädgård.
- Den ligger alldeles vid riksvägen men vi störs inte av trafiken. Besökarna slås av hur lugnt och fridfullt det är här och många vill till och med sitta vid kaféborden närmast riksvägen, berättar Ann-Marie som driver caféet tillsammans med sambon Tommy Jansson.
Roligt jobb
Han har ett företag i Stockholm som renoverar badrum. Jobbar borta under veckorna och tillbringar helgerna som kafévärd.
- Det är ganska mycket jobb men väldigt roligt, säger han med ett brett leende.
Eftersom Ann-Marie till vardags arbetar på förskolan i Djurmo hålls Café Solstugan öppet endast på helgerna. Det är tredje sommaren som hon driver verksamheten och hon är nöjd med tillströmningen av gäster.
Butik och loppis
Bakar gör hon under tidiga morgnar och under lugna perioder under dagarna.
- Jag sätter bröddegar och bakar kaffebröd och levererar även till Bäsna trädgård, berättar hon.
I caféet har hon en liten butik där hon bland annat säljer bröd, honung, saft och sylt. En liten loppis finns i ett uthus på gården.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS