Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Hellstrand

En av de verkliga trotjänarna i Grangärde församling, hederskyrkvärden Anna Hellstrand, har den 13 juli gått ur tiden i en ålder av 87 år. Anna var född och uppvuxen i Ore. Hon gifte sig senare med Ture Hellstrand och flyttade till Sandbacken sex kilometer väster om Grangärde, där hon senare fick sonen Per Gustav och kom att bo under större delen av sitt liv.

Under de sista åren bodde hon på Solgärdets äldreboende i Sunnansjö.

Annas andranamn var Matilda och hon kallades redan som barn Matilda den vilda. Hon var själv också mycket fäst vid barn och var under många år en mycket passande och uppskattad ledare inom Grangärde församlings barnverksamhet. Anna Hellstrand hade en fast tro och ett djupt äkta engagemang för kyrkan i vår bygd. Med sina snabba steg, flinka händer och glada sinnelag lade hon ner stor omsorg i sitt mångåriga kyrkvärdskap i Grangärde kyrka. Anna var också sång och musikintresserad. Hon var med i Grangärde kyrkokör och gladdes också mycket när hennes två barnbarn Elin och Linda framträdde i kyrkan.

Anna Hellstrand spred - och personifierade verkligen genom sitt sätt att vara - kyrkans goda, glada budskap! Frid över hennes minne!

Erik Nordström