Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna skrattade mest i Levi

Rättviks Anna Swenn Larsson var en av få svenska tjejer som skrattade i Levi och det gjorde hon med all rätt efter ett starkt andra åk som lyfte Anna från en 17:e plats till en nionde.
– Det är jag både glad över och nöjd med, summerade Anna världscuppremiären i Levi.

Sverige kom till start med nio tjejer, sex kvalade till andra åket, men det var ändå inga glädjescener. I den byiga vinden drabbades flera av de startande av kraftiga motvindsbyar och främst då Maria Pietilä Holmnér och Nathalie Eklund.
– Nej nöjd är jag inte, fick inte till det som jag önskat, konstaterade ”Nattis” som nu slutade som sjuttonde tjej och som undvek att skylla på vindbyar.

– En hundradel snabbare och jag hade varit en plats bättre, men å andra sidan en hundradel långsammare och jag hade varit en placering bak, summerade Nattis sin sjuttonde placering.
Anna Swenn Larsson var i fjol överraskande sjua i Levi, nu lyckades hon åter klämma sig in i topp tio med sin niondeplacering. För övrigt femte gången hon är topp tio i världscupen.
– Jag behövde den här placeringen då jag kört ut lite för mycket i fjol. Det är skönt att få till ett bra andra åk och jag är nöjd, konstaterade Anna efteråt.
Det ska hon vara med sjätte bästa tiden i det andra åket. Samtidigt kröp hon nu närmare en plats bland de femton främsta i världen. Efter lördagens tävling rankas 22-åriga Anna som sextonde tjej när det är dags för lottning i Chamonix om en månad, som är nästa slalomtävling.

Nathalie Eklund blev nu bara 17:e, men klättrade ändå i den ranking som styr startnummer och i Chamonix är hon rankad tolva i världen. Bland de sju främsta i rankingen återfinns Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmnér, två åkare som hade hoppats på mer i Levi, men nu fick Frida nöja sig med att bli åtta medan Maria slutade som 20:e tjej.
Suverän i Levi var Mikaela Shiffrin, världsmästarinnan från i fjol, som nu vann med över en sekund före Maria Hoefl-Riesch med Tina Maze som trea. Den 18-åriga amerikanskan konstaterade ödmjukt att hon gläds åt att så många unga tjejer nu stormar fram, tjejer som hon hoppas kunna inspirera. Dit hör både Nathalie Eklund och Anna Swenn Larsson,men framför allt Österrikes nya stjärna Christina Ager.
Den stora överraskningen för Mikaela väntade på prisutdelningen då hon utöver prispengar också belönades med en levande ren i pris.
– Rudolf ska den heta, konstaterade Mikaela snabbt.

Nisse Schmidt/DT