Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anneli Evaldson jazzar i Falun

Den mycket kritikerrosade jazzsångerskan Anneli Evaldson kommer till Falun på torsdag.

Jazzsångerskan Anneli Evaldson inleder Falu jazzklubbs höstsäsong på torsdag. Hon har med sig munspelssolisten Filip Jers.
Han är något av en multimusikant som blandar både jazz och folkmusik. Övriga medmusikanter är Daniel Tilling piano, Lars Ekman kontrabas och Sebastian Ågren på trummor.

Anneli Evaldson slog igenom för några år sedan och har hittills spelat in två cd-plattor. Hon berättar att Falupubliken kan förvänta sig att få höra låtar från plattorna.
– Jag är väldigt glad att få komma till Falun. Det är första gången som jazzklubben bjuder in mig där.
Den kritikerrosade jazzsångerskan Anneli Evaldson turnerar flitigt runt om på landets jazzklubbar.
Hon har tidigare gästat jazzklubbarna i Ludvika och Borlänge.Anneli är autodidakt och har sedan hon var barn varit influerad av olika musikgenrer.
Det märks inte minst i hennes olika tolkningar och personliga sång.
I september förra året var hon solist till Blue House Jazz Orchestra i Konserthuset i Stockholm under ledning av giganterna Magnus Lindgren & Peter Asplund, i november hade hon releasekonsert på Jazzklubb Fasching i Stockholm för sin senaste skiva The Afterglow, producerad och arrangerad av Peter Asplund.

Anneli Evaldson konstaterar att det är tufft att kunna överleva som jazzmusiker. Gagerna har legat konstant stilla över tio år. Antalet spelplatser minskar stadigt. Dessutom får man försöka finansiera sina egna inspelningar. Dessutom finns det en ökad konkurrens på området. Återväxten bland jazzsångerskorna är tryggad – däremot saknas det manliga jazzsångare, tycker Anneli.
Nå, den som vill se och höra en riktigt bra jazzkonsert kan utan vidare bänka sig på den nyöppnade Restaurang Down Town på Slaggatan 13, på torsdag klockan 19.30Det är här Falu jazzklubb kommer att ha sina konserter i höst.
Ung jazz Falun kommer i fortsättningen att ha sin egen scen på Gamla Elverket. Ung Jazz Falun har sin egen hemsida: www.ungjazzfalun.se .

Ulf Lundén
ulf.lunden@daladem.se