Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika gör klassiker till dubbel kamp

Annika Johansson står inför en dubbel utmaning i år. Samtidigt som hon ska skida, springa och cykla 141 000 meter ska hon samla in 141 000 kronor till Cancerfonden.
– Jag håller hoppet upp för att vi ska lyckas säger, hon.

Dalkullorna Annika Johansson och Sarah Markkanen har startat projektet En klassiker för livet. Under året ska de genomföra Tjejklassikern. Tävlingarna som ingår i klassikern är sammanlagt 141 000 meter och målet är att samla in en krona till Cancerfonden för varje meter de avverkar.
– Cancer är allt för vanligt, det behövs pengar för forskning, säger Annika Johansson.
Under lördagen arrangerade Annika Johansson en heldag på gymmet Må bättre i Falun. Träningspass och föreläsningar anordnades och avgifterna gick till Projektet. De har även en hemsida där det går att skänka pengar via mobilen.
– Vi har samlat in över 16 000 kronor hittills, säger Annika Johansson.
Annika Johansson och Sarah Markkanen träffades på den hälsocoachutbildning i Värmdö de båda går på. Efter att de kommit överens om att genomföra tjejklassikern föddes idén att samtidigt samla in pengar till välgörenhet.
Annika Johansson säger att hon är hoppfull för att de ska nå insamlingsmålet innan den sista tävlingen hålls i september.
– Varje krona räknas, säger hon.

Erik Jerdén


Tjejklassikern