Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en varg skjuten efter att ha attackerat hund

Under onsdagen sköts en varg i Idre efter att den attackerat en hund. Det är den tredje vargen som attackerat en hund i länet sedan i måndags.

Mer läsning för Pluskunder:

Experten: Så gör du om du möter en björn – och så ska du absolut inte göra

På 70-talet var vargen utrotad – så har vargstammen i Sverige ökat

Arne, 79: "Älgjakten är en högtid, som julafton fast bättre"

Det var på onsdagsförmiddagen som en jägare som var ute med sin hund plötsligt fick se två vargar attackera hunden. Jägaren reagerade genom att skjuta en av vargarna, som dog på platsen.

– Vi har naturbevakare på plats som ska göra en bedömning om det har gått till så som lagen menar att det ska ha gått till, säger Björn Forsberg på Naturvårdsenheten på Länsstyrelsen Dalarna.

Läs också (Plus): Två vargar angrep hund - vargtik skjuten

– Hunden verkar ha klarat sig i livet. Det fanns skador på hunden men den är på väg till veterinär nu. Men den har överlevt i alla fall.

Under tisdagen sköts en varg öster om Vika i Falu kommun efter att den attackerat en hund. Också tidigare under veckan, i måndags, blev en jakthund attackerad av en varg vid Bastberget i Gagnefs kommun.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android