Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anpassad för ungdomar, företag och rörelsehindrade

I vår sätter Dalsjö golfklubb spaden i marken för sitt nya projekt.
Sex korthål ska det bli, och de ska vara spelbara under juni månad 2012.
- Vi vill sänka tröskeln, och göra det enklare för fler att börja spela golf, säger projektledaren Bengt Niklasson.

De senaste åren har antalet medlemmar i Dalarnas golfklubbar minskat.
Ett undantag är Dalsjö golfklubb (som ligger ett par kilometer från Ornäs).
Och i går lanserade klubben ett nytt projekt som ska öppna möjligheten för fler att börja spela golf.
I april sätts spaden i marken för klubbens nya närspels- och övningsområde. När den nya delen står klar i juni 2012 kommer det att vara sex korthål (som mäter mellan 50-120 meter).
- Syftet och motivet till projektet är att vi vill sänka tröskeln och öppna möjligheten för fler att spela golf. Den nya banan kommer att passa perfekt för ungdomar, företag och för prova-på-dagar, och den kommer dessutom att vara anpassad för rörelsehindrade att spela. Det kommer att vara låga insteg till samtliga tees (utslagsplatser), och till greenerna. Det kommer alltså att gå att spela banan i rullstol, säger projektledaren Bengt Niklasson.
I projektet ingår dessutom en handikappanpassning av toaletten i omklädningsrumsbyggnaden plus en ramp in till receptionen och restaurangen.

Hur mycket pengar kostar hela projektet?
- Projektet hade inte kunnat bli verklighet utan externa bidrag. Totalt handlar det om 1,5 miljoner kronor, och hela detta belopp inhämtas genom bidrag från EU (Leader Falun-Borlänge, för landsbygdsutveckling), arvsfonden, Svenska Golfförbundet samt Idrottslyftet (via Riksidrottsförbundet). Vi är oerhört tacksamma för att vi fått denna möjlighet, säger Niklasson som är ungdomsansvarig i klubben.
Peo Karlström är klubbchef i Dalsjö golfklubb:
- Det nya övningsområdet kommer att innebära att vi måste utveckla vår banskötsel ytterligare, och på sikt kan det bli så att vi kommer att öka antalet arbetstillfällen här ute, säger Karlström.
MÅRTEN LÅNG