Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anrik dansskola byter ägare

RG:s Dala Dansstudio säljs till Sinclairs, som tidigare driver dansskola i Göteborg och Stockholm.
Överlåtelsen sker per den första juni 2017. Sinclairs ägare Ted Heikura kommer tillsammans med platsansvarig Therese Arvidsson och övrig personal aktivt verka för en fortsatt bra verksamhet i Falun.

– Dala Dansstudios kunder kommer känna igen sig i både kursutbud och lärare. Vi kommer göra en uppfräschning av logotype och hemsida, och vi prioriterar vidareutbildning av danslärarna, i övrigt försöker vi att fortsätta på den framgångsrika vägen som Rickard stakat ut, säger Ted Heikura.

– Dala Dansstudio är en av Sveriges äldsta och mest traditionsrika dansskolor med ett gott rykte över hela landet. Dansskolan har fostrat några av Sveriges bästa dansare genom åren. Nu senast de regerande Svenska mästarna i gruppdisco. Det är ett stort ansvar och en fantastisk möjlighet att få lov att fortsätta förvalta denna dansklenod, säger Ted Heikura.

Genom åren har tusentals elever börjat sin karriär på såväl Dala Dansstudio som Sinclairs som undervisat många svenska och nordiska mästare samt representanter för Sverige vid EM och VM.

– Dala Dansstudio har funnits i 30 år och det är inget lätt beslut att fatta. När jag såg mig omkring efter en lämplig kandidat att driva dansskolan vidare var Sinclairs ett lätt val. Jag har känt de ansvariga på Sinclairs i många år och jag vet att de delar min kärlek till dansen och min passion för att undervisa dans. Det känns bra att veta att dansskolan nu har möjlighet att leva vidare i 30 år till, säger Rickard Bentzer som valt att sadla om och ska driva jordbruk tillsammans med sin fru.

Sinclairs Dala Dansstudio finns i Falun och har även kurser i Leksand.

Fakta: Dala Dansstudio Grundades 1988 av Nilla Andersson som drev skolan till 2002 Rickard Bentzer tog över dansskolan 2002 Är i dag en av Sveriges största inom social dans och tävlingsdans.

Fakta: Sinclairs Startades 1997 En av de ledande dansskolorna i Sverige