Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anslutningstrafiken viktig för skolelever

AVESTA Det blir visserligen dyrare, men Avestas bildningsnämnd förordar att anslutningsbussar bibehålls till ordinarie linjetrafik, för att klara av busstrafiken från Karlbo och Brunnbäck.

Det är fritid och teknikstyrelsen som i en förfrågan velat ha bildningsstyrelsen synpunkter på förslagen hur kommunen ska lösa kollektivtrafiken från och till Brunnbäck och Karlbo.
Idag sköts det med speciella anslutningsbussar.
Ett annat förslag är dock att dra om hela linje 4 från östra Avesta till att gå igenom nämnda bostadsområden och hämta upp resenärer i ställe, på väg mot centrum, i stället för anslutningstrafik.
Men det säger bildningsstyrelsen nej till.
- Det skulle betyda att vi måste justera starttiderna i skolan, och det kan vi inte göra mitt under ett läsår. Dessutom skulle det betyda att elever från By får upp emot en halvtimmes längre resa till och från skolan. Det kan vi inte acceptera. Vi är inte beredda att förlänga den restiden. Dom har nog lång resa som det är idag, säger bildningsstyrelsens ordförande Wojje Nedzewicz MP.
Det här förslaget innebär dock att det av allt att döma torde bli en kostnadsökning vad gäller kollektivtrafiken. Denna faller dock på Fritid och teknikstyrelsen – och inte bildningsstyrelsen.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se