Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Appelgren: ”Jag tror att han tar sig till JVM”

En spelskicklig back som visat att han är mogen för spel i högsta ligan. Så beskrivs Mattias Nilsson av Andreas Appelgren.
Och förutsatt att han håller sig skadefri bör han ha chans att både spela JVM och fortsätta konkurrera om en plats i Leksandstruppen.
– Han har varit en jättebra back i SHL, säger Appelgren.

Annons

JVM hägrar för 19-årige Mattias Nilsson, som under hösten spelat en allt större roll i Leksands försvarsspel.
Lif-tränare Andreas Appelgren är ganska övertygad om att Nilsson når det prestigefyllda mästerskapet:
– Jag tror att han tar sig till JVM. Han har varit en jättebra back i SHL, spelskicklig och hård i kroppen.

Appelgren framhåller framför allt Nilsson som en back som kan hantera press och spela upp pucken, i stället för att stressas till att begå misstag.
– Mattias Nilsson klarar av att läsa av press på rätt sätt och kastar inte i väg puckarna. Att man har sådana backar är särskilt viktigt i dag när motståndarna sätter mycket press.

Mattias Nilsson har hittills funnits med i truppen i samtliga 14 matcher under säsongen. För att han ska kunna slåss om en JVM-plats blir speltid i Leksand extra viktigt i fortsättningen.
Andreas Appelgren poängterar att han inte diskuterar sina spelares framtida speltid i media, men att Nilsson har samma chans som övriga backar att förtjäna en plats i laget:
– Om han fortsätter att spela så bra som han gjort hittills har han stora chanser att få spela. Redan förra året hade vi honom hela tiden i åtanke. Han dominerade i juniorlaget, men var sjuk och missade en del. Vi har vetat att han skulle blomma ut och spela i SHL, vilket han nu visat att han klarat av.

Louise Sundström/DT