Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Appelgren: ”Jag tror att han tar sig till JVM”

En spelskicklig back som visat att han är mogen för spel i högsta ligan. Så beskrivs Mattias Nilsson av Andreas Appelgren.
Och förutsatt att han håller sig skadefri bör han ha chans att både spela JVM och fortsätta konkurrera om en plats i Leksandstruppen.
– Han har varit en jättebra back i SHL, säger Appelgren.

JVM hägrar för 19-årige Mattias Nilsson, som under hösten spelat en allt större roll i Leksands försvarsspel.
Lif-tränare Andreas Appelgren är ganska övertygad om att Nilsson når det prestigefyllda mästerskapet:
– Jag tror att han tar sig till JVM. Han har varit en jättebra back i SHL, spelskicklig och hård i kroppen.

Appelgren framhåller framför allt Nilsson som en back som kan hantera press och spela upp pucken, i stället för att stressas till att begå misstag.
– Mattias Nilsson klarar av att läsa av press på rätt sätt och kastar inte i väg puckarna. Att man har sådana backar är särskilt viktigt i dag när motståndarna sätter mycket press.

Mattias Nilsson har hittills funnits med i truppen i samtliga 14 matcher under säsongen. För att han ska kunna slåss om en JVM-plats blir speltid i Leksand extra viktigt i fortsättningen.
Andreas Appelgren poängterar att han inte diskuterar sina spelares framtida speltid i media, men att Nilsson har samma chans som övriga backar att förtjäna en plats i laget:
– Om han fortsätter att spela så bra som han gjort hittills har han stora chanser att få spela. Redan förra året hade vi honom hela tiden i åtanke. Han dominerade i juniorlaget, men var sjuk och missade en del. Vi har vetat att han skulle blomma ut och spela i SHL, vilket han nu visat att han klarat av.

Louise Sundström/DT