Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Appelgren vill inte titta på tabellen

Efter segern mot HV har Leksand 49 poäng och ligger trea i tabellen. Avståndet till Örebro under kvalseriestrecket är hela 15 poäng. Leksand har skaffat sig ett gyllene läge att i första hand undgå kvalserien men också att ta sig direkt till slutspel.

Inför säsongen var Leksands uttalade målsättning att undvika kvalserien. Efter drygt halva serien ser den målsättningen klart realistisk ut. Just nu ligger Örebro och AIK under strecket, 15 respektive 16 poäng efter Leksand.

För att Örebro ska ta sig förbi Leksand krävs det att Närke-laget vinner fem matcher (trepoängare) fler än Leksand på de återstående 25 matcherna och det känns orealistiskt med tanke på hur säsongen sett ut så här långt.
Men Leksandstränaren Andreas Appelgren är förstås försiktig i sina uttalanden om tabelläget.
– Tabellplaceringen kan man inte titta på just nu, en förlust hit eller dit så åker man hiss åt olika håll i tabellen. Det är inte så noga var vi ligger, det viktiga är att poängen trillar in, det är tillräckligt mycket poäng man ska ha till slut, det är det som gäller, sade han till Radiosporten efter HV-matchen.

Som han för övrigt var nöjd med, andra trepoängaren på två dagar.
– Man vet aldrig med de här back-to-back-matcherna, hur mycket krut det finns i benen. Det är klart att orken tröt till slut idag men det gick bra ändå. Vi vet att vi är otroligt starka i sista perioden och lever matchen in i sista vet vi att tiden talar för oss, sade han.

Lars Ingvar Eriksson