Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

April, april... Många skämt på nätet idag

Den 1 april är den stora lurardagen.
Av tradition har det inneburit mer eller mindre luriga artiklar i papperstidningarna.
I år är det däremot inte många tidningar som ges ut eftersom den infaller på annandag påsk, en av få tidningsfria måndagar.
Desto fler aprilskämt finns på nätet, såväl på tidningars hemsidor som på andra sajter.

Vasaloppet ”lovar” exempelvis att det nästa år blir danska segrar i både Vasaloppet och Cykelvasan 2014. Anledning påstås vara ett nytt historiedirektiv som antagits av EU. Det innebär att Sverige måste kompensera Danmark, vars deltagare får starta en timme tidigare än övriga nationaliteter i Vasaloppet och i Cykelvasan 30 minuter före alla andra.

I Umeå får hundägarna passa sig. Där ska hundarna DNA-testas så att det ska vara enkelt att se vilken husse eller matta som låtit bli att plocka upp hundskiten efter sina fyrbenta vänner. Nyordningen gäller från och med – 1 april, uppger vk.se.

Från och med juni går det att åka riktigt snabbt på inlandsbanan mellan Mora och Gällivare. Lite drygt sju timmar ska det ta tack vare att X2000-tåg ska trafikera banan. Två av Inlansbanans egna lok kommer att dra X2000-seten i 160 kilometer i timmen, enligt inlandsbanans hemsida, som har ”bildbevis” från en provkörning som genomfördes i höstas.

Den som tror på webb-tv-inslaget på helahalsingland.se kanske börjar bygga vindkraftverk redan idag. För enligt sajten skrämmer ljudet från snurrorna, kompletterat med ett särskilt membran, bort vargar...
Och så var det skämten inledningsvis.

Swebus som idag lanserar Priority Exit, som innebär att bussresenärer vid biljettköp för en extra slant kan få känna sig exklusiva och höra till de som får kliva av bussen först. Så småningom kan tjänsten komma att utvecklas för att någon annan ska gå av bussen.

Kamratposten, den klassiska ungdomstidningen, flaggar för att tidningen kommer att byta namn och har inlett en omröstning på sin hemsida. KompisHen och Hej små knattar! är ett par av namnförslagen.

Ännu fler aprilskämt – varifrån de flesta av ovanstående också här hämtade – finns på www.aprilskämt.se.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se