Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Är inte bättre än sin senaste match”

Annons

Brages stjärnförvärv, Dulee Johnson, får fortsätta att nöta bänk.

28-åringen är inte uttagen i den startelva som Zvezdan Milosevic tagit ut till lördagens match mot Ljungskile.

– Man är inte bättre än sin senaste match, det är så jag ser på det, ­säger Milosevic.

Efter matchen mot Örgryte senast riktade en bänkad och missnöjd Dulee Johnson kritik mot tränaren Zvezdan Milosevic.

”Det är lite som ett mentalt spel. Jag vet inte om han driver med mig”, sa Brages stjärnförvärv till DT-sporten då, och konstaterade samtidigt att han och Milosevic inte passar särskilt bra ihop.

Liberiern lär inte vara mycket nöjdare efter lördagens match mot Ljungskile. Johnson får nämligen fortsätta att nöta bänk.

– Han är central mittfältare och vi spelar med två för tillfället. Den ena är ”Nirre” (Niklas Sandberg) och den andre är Stefan (Lindmark). Då blir det lätt att räkna ut, konstaterar Zvezdan Milosevic.

Bragetränaren lägger inte någon större vikt vid hur Johnson reagerar på petningarna.

– Han har inte pratat med mig någonting, utan tränar på och gör det han ska. Men hur han värderar och vad han tycker... Jag menar, han är fotbollsproffs och det är andra som suttit på bänken och kanske tyckt att det varit jobbigt. Men då har man inte lagt så mycket fokus på det. Jag tänker inte lägga någon vikt vid det nu heller.

Att Johnson togs in som en spetsvärvning spelar mindre roll för Bragetränaren.

– Jag värderar inte spelare efter de premisserna. För mig är det en färskvara, oavsett vad man heter, var man kommer ifrån eller vilken position man spelar på. Man är inte bättre än sin senaste match, det är så jag ser på hela grejen. Att man var bra för två veckor sedan eller två år sedan har ingen betydelse för Brage.

I övrigt får Brage fortsatt klara sig utan hälseneskadade Johan Persson och dessutom är Peter Magnusson avstängd. Tillbaka är dock Ryan Gilligan som går rakt in på Magnussons mittbacksposition.

Varför väljer du att inte flytta ner Sandberg?

– Det känns som att vi har fått det vi var ute efter med Sandberg. Med sin tyngd, rutin och mittbacksegenskaper så vinner han en hel del bollar och det är vad vi behöver på mittfältet. Då kan de mer offensiva spelarna avlastas lite från de uppgifterna.

Kristian Bågefeldt
kristian.bagefeldt@dt.se