Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är nu uttagen av förbundet i en observationsgrupp

Framgångarna fortsätter för Kerstin Ahlgren från Sveden på energiknippet Corleone, 10 år.
Beroende på extrem energi har det inte blivit med än start i 30 klasser beroende på vilda turer i hagen med en del skavanker som följd. Nu gäller liten hage med stor kontroll och då kommer framgångarna slag i slag.

Den 18 april var det debut i Intermediaire 1 och i helgen var det fjärde framträdandet med en uppföljande seger, efter Vansbro, med härliga 71,84 procent. Seger blev det också dagen före i FEI Prix S:t Georges på 70,61.
Var som frapperar var den klara segern i de stora och bra startfälten och det är en mycket glad och nöjd Kerstin DD-sporten träffar hemma på den idylliska hästgården i Falun.
- Han känns så bra just nu och vi fick bra betyg trots att det saknas en del i olika moment som vi finputsar på för att få ännu bättre poäng. Trots alla små skavanker vi haft så har han ändå presterat ett kval som 4-åring, 4:a i Breeders som 5:åring och 3:a som 6:åring. Han är född 2001 och sedan 2008 har vi bara ridit ”Georges” och från i år också Intermediaire 1.
Du har precis fått ett annat glatt besked,
- Ja, jag fick beskedet av förbundet att jag blivit uttagen i en observationsgrupp för ekipage i lilla rundan med minimum 67 procent flertal gånger i S:t George eller Intermediaire 1 med förutsättningar att kunna rekryteras till landslagstruppen i framtiden.. Här skall hästarna vara minst 7 år gamla. I utvecklingstrappan finn fyra observationsgrupper och sedan följer en utmanargrupp och högst upp landslagstruppen. Det här är en härlig utmaning som jag ser fram emot väldigt mycket med olika träningssammandrag.
Kerstin Ahlgren har utbildat många hästar under åren och varit nära att nå de högsta klasserna, men otur med skador har satt stopp för det. Nu är det bara att hoppas att det går raka vägen med det heta energiknippet Corleone, 10 år.
- Helst sitter jag i sadeln när jag håller på med honom skämtar Kerstin.
OLOF ASPELIN