Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är våra politiker medvetna om vad de ställer till med?

Politiker idag, har de läst texter som Platon? Tagit upp Sokrates olika tal?

Vad jag vill med dessa frågor, är om våra politiker är medvetna om hur stora problem det ställer med sin politik.

Vi ser kommunalpolitiker som åker till sol-resmål och festar loss, menar att det ökar kreativiteten hos dem.

Men det liknar talet som Sokrates hade med en vän av retoriken som vetenskap. Sokrates menade att retoriken försvarade sådana här politiker att ta det som de inte hade rätt till och att det inte gagnade människans bästa.

Alla skatteavdrag som ”arbetande” folket fått har skapat arbetslöshet och om-vårdnad av våra äldre blivit sämre, även om man säger att folk blir mer motiverade att arbeta ifall de svälter sådana som inte har arbete.

Regeringen får igenom sina så kallade reformer genom att man tar och appellera till den lägre människan, i motsats till vad Sokrates menade att styrande skulle göra.

Sokrates menade att dygd och måttfullhet var det som skulle prägla uppfostran och styrelsesätt.

Dagens samhälle är en pallett av osanningar och halvsanningar som sprids med Tv som för att dölja dem har man inlagt reklam i dessa nyhetssändningar.

Man har reklam -och tv-annonseringar i nyhetsprogrammen, även annonsering om vad som ska hända i nyheterna som alla ändå vet.

Där det går en massa tid på utan något syfte, utan att förvilla för att störa reflektion och eftertanke om vad som sägs.

Ett välkänt faktum är ju att reklamen som budskap angriper människans lägre drifter för att varorna ska bli säljande, allt för framgång till att tjäna pengar och göra människor till icke tänkande varelser.

Detta utan att bara vara sina drifter, rädd för arbetslöshet och inte tänka på miljökonsekvenser och andra konsekvenser som är sammanknippade med vad man gör.

Stämningen i samhället och på företag är att man håller tyst och det blir bara sämre med arbetsmiljö och arbetstider, att man alltid ska stå på företagets sida och inte gå ut med uppgifter som kan skada företaget.

Jag tycker att för att komma tillrätta med detta, är att anställda har större rätt på sin sida och att man ska ha ett meddelarskydd, ifall företag bryter mot klausulen så blir det saftiga böter mot det till den som blivit utsatt.

Fabian Möller

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel