Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Augustifest bjuder på nyheter

Tredje upplagan av Augusti­festen är den största hittills och i år med flera nyheter. Som Poker Run för ungdomar, båtar och motorcyklar av äldre modell och ångbåts­turer.

Augustifesten startar i dag och avslutas på söndag och det är ett fullspäckat program, som Smedjebackens kommun i samarbete med föreningar verksamma i kommunen, har satt ihop.
Arrangemanget invigs i kväll i Norrbärke kyrka med en konsert där Maria Keohane och Leif-Åke Wiklund medverkar. Programpunkten är ny för i år.

Andra nyheter: lördagens Poker Run för ungdomar i hamnen. Båtarna får vara upp till fyra meter och ha en motor med maximalt 30 hästkrafter. Ett Pokerrally med gamla motorcyklar körs också på lördag liksom en tävling med veteranbåtar.
Nytt är också kortare ångbåtsturer med Runn och Kuriren och Augustifestivalen på Vasatorget med mycket musik och andra kulturella aktiviteter.
Bland det digra utbudet kan i övrigt nämnas lördagens Poker Run med ”muskelbåtar” som längs en förutbestämd rutt på norra och södra Barken samlar in spelkort för att genom pokerspel på kvällen kora en segrare.

Vid Meken visas på lördag den japanska bränningstekniken raku och samma dag är det familjedag på Flogberget. En vikingaby kommer att finnas vid hamnområdet och där visas olika hantverk.
Smedjebackens öppna mästerskap i beachvolley för tremannalag avgörs på lördag eftermiddag vid Prästa. På söndag blir det familjedag vid hamnen och klockan 14.00 avlutas festen med allsång på tunet vid Norrbärke hembygdsgård.
– Det som känns extra roligt är att det här är en fest med nästan bara lokala förmågor, säger kommunens näringslivschef Lennart Silfverin.
Påpekas ska att fredagens aviserade blueskväll i lokstallet är inställd.

På kommunens hemsida förklarar man vad arrangemanget står för:
”Augustifesten visar på den mångfald som finns i föreningslivet och hur betydelsefullt det engagemanget är för samhället. Denna fest är en hyllning till det lokala engagemanget och det ideella arbetet.”

Frank Elfstedt/DT