Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets oktoberfest lockade tusentals till tält

/
  • Sanne Bojfeldt, Robin Törnblom och Ylva Zeipel hade dagen till ära klätt upp sig innan de gjorde sig redo att hälla upp öl på löpande band. De förväntade sig mycket folk, något de fick rätt i.
  • Caroline Eriksson, Malin Bobel, Katrin Åslund och Azra Avdic, lärarstudenter i Falun, åkte till Borlänges oktoberfest för att fira Katrin Åslunds möhippa
  • Mikael Hagström och Anders Bornström, Borlänge. - Såklart det är roligt! Vi har varit med sen det var på Kupolen, säger båda.På lördagen är det frugans tur, då får jag vara barnvakt istället, säger Mikael Hagström.Foto: Märit Rönnols
  • Margareta och Larsåke Haglund från Borlänge.Det är alltid roligt på Oktoberfesten, vi har varit här flera år tidigare.
  • Ylva Eriksson och Marie Hedström, Borlänge.Det är jättekul, kör på till dess att det stänger, sen cruisar man runt på stan efteråt.

Annons

Under helgen kom den tyrolska oktoberfesten till Borlänge, traditionsenligt i skiftet mellan september och oktober. Svenne Rubins och Farbror Fläsk underhöll i ett överfullt tält.

Det tyrolska oktoberfestfirandet har blivit något av en tradition även i Borlänge.
I dagarna två hade tältet på Ovanbroparkeringen sammanlagt över 2000 gäster som njöt av musikalisk underhållning och öl i stora sejdlar.
Dansgolv bildades framför Svenne Rubins, som på fredagen gjorde två publikfriande och kompetenta spelningar. Det är inte alla som kan få med ett tält på 1200 kvadratmeter i ”Jag ska bräda dig, Johnny”. Stämningen var uppsluppen och gemytlig bland långborden. Smolk i bägaren blev dock den lilla restaurangdel som Bolanche byggt upp en bit framför baren.
Köerna nedanför sträckte sig långa, medan de få där uppe fick ölen serverad från en egen bar.
En jeansklädd man i trettioårsåldern svor en lätt ramsa över detta faktum, men i övrigt verkade de flesta trivas. Och efter några öl gissar jag att den tyskspråkiga ompa-technon som spelades mellan banden också fick sin charm.
Märit Rönnols

Mer läsning

Annons