Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets sämsta av KIK-damerna

Annons

Om två veckor spelar Kvarnsvedens damer seriepremiären i Elitettan mot Djurgården.
Då måste laget höja sig ordentligt i jämförelse med fredagens match mot Eskilstuna United, en mycket dålig match som slutade 1-1 (1-1).

– Årets sämsta match, sammanfattar KIK-tränaren Björn Lindén.
– Det har sett bra ut i de föregående matcherna, men nu var det inte mycket som stämde. Ingen rörelse och ett dåligt passningsspel.
Eskilstuna United, som också spelar i nya Elitettan, började bäst och tog en tidig ledning. Kvarnsveden kunde dock kvittera genom Elin Danielsson och före paus missade Hanne Gråhns ett jätteläge att göra 2–1.
Spelet i första halvlek var inte bra, men andra halvlek blev ännu sämre. När spelet inte stämmer uteblir också målchanserna. Eskilstuna var i slutminuterna närmast ett segermål. Kvarnsvedens bästa chanser hade Ashleigh Gunning, men först sparkade hon hål i luften när Eskilstunas mål var vidöppet och ett tungt distansskott var den andra chansen.
Innan seriepremiären mot Djurgården hemma den 13 april har KIK-damerna två matcher till. Den första mot P98-laget på tisdag och den andra borta mot QBIK på söndag.
– Vi behöver de matcherna eftersom vår andra amerikanska, Samantha Huecker, ansluter till laget under veckan, påpekar Björn Lindén.

Sven-Erik Karlsson

Kvarnsveden–Eskilstuna United 1–1 [1–1)

Mål: 0–1 Felicia Karlsson, 1–1 Elin Danielsson.