Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets sämsta tv framröstad

/
  • Belinda Olsson var programledare för Fittstim – Min Kamp som visades i SVT. Programmet är nominerat i kategorin
  • En av årets sämsta tv-serier (

Under året har svenska folket röstat på de mest pinsamma insatserna inom svensk television. 28 augusti koras vinnarna på Skämskudden-galan.

Annons

Det finns nio kategorier med allt från underhållning, fiktion och granskning till programledare, tv-personlighet och reality-tv. Bland bidragen märks program som Welcome to Sweden, Fittstim – min kamp och Kristallen samt programledare som Filip & Fredrik och Anders Timell.

– Vi har tagit emot mängder av nomineringar vilket säger en del om kvaliteten på svensk tv-produktion. Skämskuddens existens har aldrig varit mer berättigad, säger initiativtagaren Martin Soneby.

Nomineringarna lämnas nu över till Skämskuddens jurygrupp som har till uppgift att ta fram en vinnare i varje kategori. Juryn är hemlig men namnkunnig och delar även ut ett eget specialpris. Martin Soneby är noga med att poängtera att ingen tv-arbetare går säker.

– Sköter man sitt jobb så finns ingen anledning till oro. Men levererar man dynga till folket, kommer Skämskuddens jury att reagera. De är skoningslösa. De äter barn. Typ.

Vinnarna presenteras på en gala i Stockholm den 28 augusti – dagen innan tv-branschens gala Kristallen. Samtliga produktionsbolag som nominerats kommer att bjudas in för att närvara på galan och ta emot eventuella utmärkelser.  På plats för att dela ut priserna finns komiker som Aron Flam, Evelyn Mok, Simon Gärdenfors och Petrina Karlsson.

Annons