Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Årets Serik” siktar uppåt

Ett Bragehjärta kan vara på väg att lämna klubben.
Mats Cato Moldskred har ännu inte stakat ut sin framtid, men konstaterar att det är viktigt att spela på så hög nivå som möjligt.
– Jag tror att min karriär nog kommer i första hand just nu, säger norrmannen.

Mats Cato Moldskred är en av få i årets Brage som presterat på en någorlunda konstant nivå.
Inför lördagens match mot Varberg fick han ett kvitto på det, då han av Serik Fans tilldelades ”Årets Serik” – fansens pris till årets främsta Bragespelare.
– Man blir stolt av att få ett sådant pris, skönt efter en ganska tung säsong. Det är något jag är stolt över och kommer komma ihåg, säger Moldskred.
Efter 4–2-förlusten mot Varberg var Moldskred den spelare som dröjde sig kvar längst på Domnarvsvallens matta. Han avslutade med att kasta upp tröja nummer 14 till fansen på norra E.
– Det kändes rätt, efter att jag fick priset.

Hade du i åtanke att det kan ha varit din sista match i Brage?
– Det hade jag, men det vet vi inte än. Men så länge som jag inte vet vad som händer och vad jag ska göra nästa år, så tänker jag ju på det.

Enligt Moldskred har han ännu inte pratat med Brage om nästa säsong.
Innan några beslut om framtiden tas åker han dock hem till Norge på onsdag.
– Då kommer nog tankarna, det är inte så lätt att tänka i det läge som man är i nu. Nu vill jag bara hem och vara med polarna och min familj, så kommer det rätta valet att visa sig.
Att det finns intressenter som varit i kontakt med hans agent bekräftar dock norrmannen.
– Det är väl folk som har pratat med honom... Men vad som kommer att hända där, det vet jag inte. Så länge jag inte har pratat med några klubbar konkret, så känner jag att det inte är något att prata om.

I tidigare intervjuer med DT-sporten har mittfältaren erkänt att han under sina två år i Borlänge fått något av ett Bragehjärta. Samtidigt konstaterar han nu att han även måste tänka på sin karriär.
– Jag har fått ett litet Bragehjärta... Men jag måste samtidigt tänka på min karriär. Allt väger in till slut, men jag tror att min karriär nog kommer i första hand just nu.

Kristian Bågefeldt/DT