Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ärftligt intresse för antika ting Glada i sinnet var Rune Zettergren och sonen Ulf Zettergren som under den gångna helgen fyndade på Antik & kuriosa-mässan i Borlänge. - Jag har köpt en zink

Annons


Under helgen kunde besökare med förkärlek för antika och kuriosa ting fynda ett och annat. Två av utställarna på Antik kuriosa-mässan vid Rommetravet i Borlänge var det äkta paret Bert och Monia Hellsberg från Guldsmedshyttan som alltid intresserat sig för äldre och antika föremål.
- Det är ärftligt, säger Monia.
- Ja, vi har alltid haft intresse för gamla grejer som varit med ett tag, menar Bert.
Gammal teknik
I deras monter fanns bland annat bokmärken från sekelskiftet fram till och med 40-talet, Kobra-telefoner och gammalt porslin.
- Gammal teknik och leksaker intresserar oss mest, smycken är också roligt.
Förutom traditionell antikmarknad kunde besökarna även ropa in ett och annat fynd på auktion. Ronny Lindeberg från Antikgömman var helgens auktionist och det ropades ut både dalakistor och andra traditionella allmogeföremål från Dalarna tillsammans med tavlor, ljusstakar och gustavianska möbler.
Mest nöjda
Mest nöjda över sina fynd var kanske Rune Zettergren från Borlänge och sonen Ulf Zettergren som åkte hemifrån Stockholm för att hälsa på farsgubben och samtidigt fynda en del zinkföremål att placera i trädgården.
- Jag brukar titta om det är auktioner i området samtidigt som jag hälsar på pappa, förklarar Ulf som stoltserar med sin zinkbalja och vattenkanna.
- Själv har jag en tvättbräda som jag ska spela på, skojar Rune.

ANGELICA LINDVALL
076-795 61 78
angelica.lindvall@daladem.se