Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arrendeavtal klart för Bjursås ski center

Bjursås ski center kommer trots konkursen att öppna som vanligt till säsongen. Skidanläggningen kommer att arrenderas av M. L. Camping-koncernen, som redan driver Bjursås camping.

Det var den 18 april i år som Bjursås ski center försattes i konkurs. Konkursboet har sedan dess försökt att sälja anläggningen, utan framgång. Skälet är att man inte kunnat komma överens med skidanläggningens alla markägare. Alternativet är att göra en lantmäteriförrättning för att få till ett servitut, men en sådan förmodas ta flera år, inräknat domstolsprövningar.

Nu är dock ett arrendeavtal klart med M.L. Camping. Koncernens kontaktperson, Bengt Ekström, säger att anläggningen kommer att öppna som vanligt.
– Precis som vanligt kommer man att kunna åka skidor i Bjursås i vinter. Nu börjar vi mobilisera för att komma i gång. Vi ska rekrytera och anställa folk, säger han.

Hur många jobb kan det handla om?
– När vi tittar på gamla listor var det runt 55 personer, men det var nog mycket deltider. Vi börjar nog i underkant och ser vad vi behöver.

Som en del i arrendeavtalet har konkursboet lovat att bygga klart fyrstolsliften så snart som möjligt.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se