Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årsbästa av nöjd Engström i STCC

Tomas Engströms sjundeplats i andra STCC-heatet var årsbästa för hans del och för en gångs skull den här säsongen var det en ganska nöjd Engström som åkte hem till Säter efter tävlingen.
– Vi har vetat hela tiden att det kommer att ta tid för oss att komma ikapp de andra teamen och den här helgen tog vi ett stort steg framåt, sade han.

Sjundeplatsen i andra heatet gjorde att Engström var bästa dalaförare i huvudklassen.
– Jag tycker vi var bra med på kvalet. Jag hade dock en understyrning som vi försökte fixa till första racet men ändringen blev för stor, sade han. Engström blev tia i första heatet och till andra justerades bilen igen.
– Då var den väldigt bra, jag har aldrig haft så bra balans i den här bilen som i andra heatet. Engström hade förstärkt teamet till den här helgen med en ingenjör från engelska Team Dynamics.
– Stuart Benton, en skarp kille som hjälpte oss förra året. Han kom med nya idéer som vi testade och det gav effekt direkt.

Mentalt har det förstås varit jobbigt för Engström att ligga i botten av resultatlistorna, han är van med betydligt bättre placeringar.
– Jag har hela tiden sagt att det kommer att ta tid för oss att komma ikapp, de andra teamen har ett års försprång med de här bilarna och eftersom vi har så lite testmöjligheter får vi använda racen till att testa. Men om vi fortsätter att jobba på kommer vi att komma ikapp, sade Engström.

Daniel Haglöf hade på det hela taget en jobbig helg. Två niondeplatser gjorde dock att han fortsätter sin svit med poäng i varje race. Kvalet blev mindre bra och han fick starta från ruta elva i båda heaten. I båda heaten var han inblandad i tidiga kollisioner vilka förstörde framvagnsinställningarna och hans fokus låg bara på att ta bilen i mål.
– Jag hade mycket större förhoppningar än så men vi får vara nöjda med poängen, sade han.
Haglöf har en kamp med framförallt Mattias Andersson om att bli best of the rest bakom Volvo- och BMW-teamen. Andersson ligger sjua med 47 poäng och Haglöf är åtta på samma poäng.

Avestateamet Brovallen Design hade ingen riktig topphelg i Karlskoga. I första heatet blev Jocke Mangs åtta medan Alx Danielsson (som gjorde comeback i teamet) bröt. I andra heatet var det tvärtom, Mangs bröt medan Danielsson blev åtta.
I toppen var det, som vanligt, Thed Björk som dominerade. Två nya heatsegrar gjorde att han har vunnit sju av nio körda heat den här säsongen. Med tre heat kvar att köra (två tävlingshelger) leder han med 69 poäng före Richard Göransson. Den som tar full pott kan maximalt ta 84 poäng i de återstående heaten. Det ska med andra ord till något mycket märkligt för att Björk inte ska bli mästare 2013.

Lars Ingvar Eriksson