Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artisterna får betalt på VM trots allt

Nya besked från skid-VM i Falun. Artisterna som spelar på medaljceremonierna kommer att få ekonomisk ersättning trots allt.
– Varken vi, eller banden, hade kunnat föreställa oss att detta skulle förorsaka någon debatt. Vi har nu tänkt om i frågan och ger ekonomisk ersättning till banden, säger Per Staffas, bokningsansvarig för Falun2015.
LÄS ÄVEN:
Krönika: "Både musikerna och VM har fel"

Debatt: "Ni tar död på kulturlivet"

Debatten kring att lokala band inte får ekonomisk ersättning för att spela på medaljceremonierna under stundande skid-VM har Falun har gått het. VM-organisationens inställning har kallats "förolämpande" i debattartikel i DD.

Nu ändrar de sig.

– Eftersom vi inte hade någon budget för musikunderhållningen tog vi, i samråd med artisterna, ett beslut om att ge artisterna möjlighet att spela inför VM-publiken utan ersättning. Vi har nu tagit till oss av den kritik vi har fått för detta och kommer att ersätta artisterna genom att göra omprioriteringar, säger Rony Forsberg, evenemangschef Falun2015.