Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Lif petad i landslaget

Förbundskaptenen Johan Hagström har tagit ut den första träningsgruppen sedan ihopslagningen till ett gemensamt A-landslag för herrar och damer.

Annons

Fem herrar och fem damer ska ingå, men i dagsläget är bara fyra damer uttagna.
– Vi anser oss inte ha funnit den femte personen än som ska komplettera damlaget med vad vi känner behövs för att bli riktigt slagkraftiga på sikt. När vi tillsätter den platsen vet vi inte i nuläget. Det är inte bråttom. Det är bättre att vi får in rätt kompetens, säger Johan Hagström.

Truppen, herrar: Tobias Arwidsson, Lima, Fredrik Lindström, Anundsjö, Peppe Femling, Tullus, Christofer Eriksson, Tullus, Ted Armgren, Vilhemina.

Damer: Mona Brorsson, Finnskoga, Sofia Myhr, Hede, Hanna Öberg, Piteå, Anna Magnusson, Piteå.

Det här innebär att Åsa Lif, Lima, är petad.
– Jag är väl besviken, men jag vet anledningen till att jag inte kom med. Jag har problem med ett ben och en disk så jag kan inte följa träningsprogrammet fullt ut. Men jag har slagit de flesta i Sverige trots att jag varit ska-dad. Hade de gått efter prestation skulle jag ha varit med. Hoppas jag kan träna för fullt fram till rullskidskytte-SM i augusti, då kan de kolla hur man tränat, säger Åsa.

En nyhet som är också att förre landslagsåkaren Mattias Nilsson blir ny assisterande förbundskapten.
– Vi har tagit ut en första trupp som vi tror ska ge oss framgångar på sikt, där det stora målet är OS-medaljer i Sydkorea 2018. Men självklart vill vi leverera minst en medalj vid varje världsmästerskap på vägen dit, sä-ger Johan Hagström. (DD-DT)

Annons