Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsa och Moa vann stort

Vackert väder och bra lopp. Älvdalens Dag som ytterligare krydda på moset lockade som vanligt storpubliken till gårdagens tävlingar på Dalatravet Rättvik.
Det var också en afton där tjejerna visade upp sig på den styva linan. Den ena efter den andra greppade taktpinnen och signerade på papperet oväntade segrar.Visade väg gjorde Skutskärstjejen Frida Asplund som i det andra loppet hemförde karriärens första seger med Sugarchock. Triumfen var minsann ingen tillfällighet.
– Nej jag hade taktiken klar. Jag visste att jag hade en stark häst som gillade ledningen så därmed var det bara att ställa in siktet och köra, menade hon.
Det blev också enligt planerna. Trots att tempot var tufft satt man i spets efter 400 och därmed vart halva segern klarad. Det hela fullbordades sedan då man över upploppsrakan hade krafter i behåll för att ta emot anstormningen bakifrån.

Redan i loppet efter var nästa segerdebutant i cirkeln. Den här gången var det en till tårar överlycklig Emma Lindkvist som inkasserade segerchecken. Tillsammans med Trollvinn Linn rundade hon gänget till dödens inför sista sväng och avgjorde sedan säkert över upploppet.
– Jag tror knappt att det är sant. Det känns fantastiskt, menade segerkusken.

Även inom V5 fick vi kvinnlig fägring i cirkeln. Först ut där var Jennifer Tillman som körde något av drömlopp med sitt lånegods Withma.
– Men själv var jag missnöjd med utvecklingen under loppets gång. Det var hästar i vägen i stort sett hela tiden och det var först över upploppsrakan som det löste sig, menade Jennifer som fortsatte.
– Det är en riktigt bra häst som har framtiden för sig. Hon duger i större sammanhang.
Tränar Withma gör Rommes Fredrik Tengstad.

Åsa Holmberg var en annan som såg till att den kvinnliga dominansen höll i sig kvällen igenom. I den tredje avdelningen på V5 lotsade hon sin Järvsö Moa till kvällens mest överlägsna seger. En rekordsänkning med en sekund innebar att man vann med säkert 40 meter.
– Kul att hon äntligen fick visa sitt kunnande. Det är en speciell dam som har mycket inombords men som inte alltid är så lätt att hantera, berättade Åsa.
Med en insats som under gårdagen kommer det dock fler segrar.

De som fullbordade V5-omgången var Torbjörn Jansson vars New Steel imponerade och slutligen Fredrik Pedersen med Aloe Vera som imponerade i den sista avdelningen.
Vi avslutar med Daniel Reden som har en ruggig träffsäkerhet då han gästar Dalarna. Lånade nu ut en vinnare i form av Seattle Zet till Jan-Ove Olsen i det första loppet och fortsatte sedan själv med Debora Sund i den första V5-avdelningen. Ny dubbel till stall Zet med andra ord.

Lars Lindh