Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsebo vann hopptvåan – med ridskoleponnyer

Vilken populär seger det blev när Åsebo, på hemmaarenan, bärgade slutsegern i A-finalen och blev tvåa i B-finalen i hopptvåan södra zonen för ponnyer.

Det började med sex lag i B-finalen och här var det en spännande omhoppning mellan Dalälvens lag 1 och Åsebos lag 1. Dalälven presterade noll fel och tiden 97,64 mot Åsebos 8 fel och 105,04.
I sluttabellen blev det fjärde plats för Dalälven med 19 poäng, före Folkärna med 18 och Åsebo 17.

För det segrande laget red Jeanette Heed Dahlman på Bettans Tingeling, Elina Jacobsson på Moltre, Linnea Grufman på Pontus och Maja Wenngren på Lucky Love.
B-finalen genomfördes i lätt C – och A-finalen i lätt B.
I A-finalen var det tre lag till start där Åsebo hade ledning på 17 poäng före Rommehed med 15 och Säterbygden med 14.
Med A-finalens koefficienter så var det en helt öppen fråga hur slutsegern skulle bli. 16,5 poäng tillsegraren, följt av 13,5till tvåan och 12 till trean.

Nu blev det ingen omhoppning, utan ledande Åsebo vann på 4-179,31 före Rommehed med 8-179,44 och Säterbygden med 43-232,73.
För Åsebos segrande lag red Ellen Malmqvist på Munsboro Albin, Tora Rudström på Esterelle, Mikaela Martinsson på Åbackens Impral och Julia Almgren på Cadfach Ted the Travelle.
Vilket jubel det blev – och lagledaren Sofia Lederud tycker det är extra roligt med så många ridskoleponnyer.
– Laget i B-finalen red enbart ridskoleponnyer och även i A-finalen hade vi ridskoleponnyer med. Det känns jättebra, vilket också betyder att våra ridelever får rida riktigt välutbildade ponnyer, säger en glad Sofia Lederud.

Jämför man den här B-finalen med norra zonen så var det en markant skillnad. Här var det mycket positiv energi med flera riktigt bra nollor och bra ridning på härligt designade banor av Malin Suneson. En härlig avslutning på Dalarnas laghoppning för ponnyer.
På lördagen genomfördes fyra klasser för hästar med lokal status på nivåerna 80-110 centimeter. Många bra resultat imponerade och nollor och dubbelnollor radade upp sig på pärlband.
Och överdomaren Birgitta Forsberg var positiv:
– Det här var en härlig avslutning med många riktigt bra prestationer och man imponeras verkligen av Åsebos ridskoleponnyer som både går lektioner och tävlar så här bra, sa hon.

Olof Aspelin