Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalade för stölder i fritidshus

En 28-årig Borlängebo är åtalad för tre grova stölder i fritidshus i Sälen och två av hans kumpaner, 26 och 22 år, är åtalade för häleri av stöldgodset.

Någon gång mellan 11–21 augusti 2012 har 28-åringen, tillsammans eller i samråd med andra, olovligen berett sig tillträde till ett fritidshus på Kölarstigen i Sälen. Därifrån har tillgripits två tv-apparater, en motorsåg, och en skidjacka till ett värde av cirka 25 000 kronor.

Den andra stölden skedde vid samma tidpunkt, också på Kölarstigen. Där har ett fönster brutits upp varvid en tv, dvd, kaffemaskin, kikare, samt lampor, bohag och alkohol till ett värde av cirka 15 000 kronor stulits.

Ungefär vid samma tidpunkt skedde det tredje inbrottet på Kölarstigen där en dörr brutits upp varvid en tv, stereo och en väderstation tillgreps till ett värde av 9 885 kronor.

28-åringen har tillsammans med andra planerat gärningarna, kört till och från platsen i egen bil och därefter fått del av godset.

26- och 22-åringen har enligt åtalet vetat om att godset var stulet, men trots detta har de befattat sig med det och är därför åtalade för häleri.

Alla tre männen vidgår de faktiska omständigheterna.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se