Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för dödshoten

Hon hotade att spränga skolan och att ta med en kniv och mörda alla som fanns där. Nu åtalas den 22-åriga kvinna som greps den 9 oktober för att under lång tid dödhotat flera namngiva personer och grupper, främst på Karlfeldtgymnasiet.

Kvinna gick ut gymnasiet i våras. I åtalet finns en händes från april då hon avsiktligt ska ha kört på en bil som tillhör en lärare på Domarhagskolans parkering.

När skolan slutat i juni började det komma hotfulla mail till skolans personal. Hoten var bland annat att knivmörda alla på skolan och att spränga skolan i luften.
DDs redaktion, andra tidningar och polisen hotades också.

7 oktober ska kvinnan, enligt åtalet, i ett inlägg på Facebook, hotat att mörda en person på Karlfeldtgymnasiet. Samma dag ska hon i mail till skolan hotat att döda ytterligare tolv namngivna personer. Hon hotade också Dala-Demokraten för att tidningen inte skulle skriva om vad hon gjort. Ett hot mot Avesta Tidning ingår i åtalet.

Den nionde oktober greps den nu åtalade kvinnan av polisen, hon befann sig då vid badhuset Metropoolen intill Karlfeldtgymnasiet.
Hon har medgivit att hon skickat vissa av de hotfulla mailen.

Kvinnan har för ett år sedan fått tre beslut med kontaktförbud där hon förbjuds att ta kontakt med eller följa efter tre personer. Hon har också tidigare anmält för olaga hot.
Från Frivården Dalarna begär man att hon ska genomgå en så kallade paragraf sju-undersökning. Det är en sorts förberedande rättspsykiatrisk undersökning för att kunna bedöma vilken påföljd som kan vara lämplig vid en eventuellt fällande dom.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se