Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för grova brott

En man med anknytning till Ludvika har åtalats för en rad olika brott, bland annat grov misshandel och grovt hemfridsbrott.
I ett av fallen misstänks en kvinna från Ludvika ha varit inblandad.

Annons

Det är en omfattande stämningsansökan där totalt fem personer figurerar. Tre av dessa är bosatta utanför Ludvika kommun. Men det är mannen, som tidigare bodde i Ludvika och numera är skriven i Falun, som enligt åtalet gjort sig skyldig till de flesta av brotten.

Det handlar om ett fall av grov misshandel, tre fall av misshandel, två fall av övergrepp i rättssak, grovt hemfridsbrott, tre fall av olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och skadegörelse.
Bland annat ska mannen ha varit med och trängt sig in hos ett par boende i Ludvika och då slagit mannen i ansiktet. Då ska han också, samtidigt som han höll en flaska med tändvätska och en yxa, ha hotat sätta eld på mannen och kvinnan och bränna ned deras hus om de polisanmälde saken.
Han ska också ha slagit en kvinna, boende i Ludvika, vid två tillfällen.
Vid ett av tillfällena fick kvinnan allvarliga blödningar i huvudet och syrebrist i en del av hjärnan. Ett annat par ska ha utsatts för flera dödshot och när han skulle gripas efter en misstänkt misshandel ska han ha hotat två poliser och gjort motstånd.

Mannen är sedan tidigare kriminellt belastad och han dömdes till fängelse i februari 2012 och i februari 2013.
Kvinnan från Ludvika är misstänkt för inblandning i det fall där de trängde sig in hos paret i Ludvika. Hon ska, enligt åklagaren då ha gjort sig skyldig till grovt hemfridsbrott och övergrepp i rättssak. Hon anklagas för att ha hotat att döda kvinnan om hon polisanmälde händelsen.

Frank Elfstedt/DT