Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återlämnades efter att en annan kvinna ingripit


Polisen i Avesta har nu att utreda något som rubriceras som ett åldringsbrott. Detta sedan en kvinna i 80-årsåldern blev bestulen på sitt guldhalsband under torsdagseftermiddagen. Dessbättre kunde hon återfå sitt halsband sedan en annan kvinna ingripit.

Under torsdagseftermiddagen var en kvinna i 80-års åldern stöd på en krycka på väg på gågatan från Coop mot Plushuset. I höjd med platsen där Matstugan låg stannade hon för att vila. Den äldre kvinnan blev då uppsökt av en annan, för henne okänd, kvinna som visade upp några halsband i en gulaktig metall. Den kvinnan hängde även på henne ett halsband, och i samband med detta så lyckades kvinnan även med att knäppa upp låset på den bismarklänk av guld som den äldre kvinnan hade om halsen. Bismarklänken försvann ned i en påse.

Den äldre kvinnan noterade dock vad som hände och började skrika på hjälp. Och hon fick även hjälp av en kvinna, med som polisen beskriver, stockholmsdialekt. Den kvinnan lyckades få den andra kvinnan att plocka upp Bismarklänken ur påsen och återlämna halsbandet till den äldre kvinnan. Hon försvann sedan snabbt från platsen i riktning mot parkeringen bakom Plushuset.
Den äldre kvinnan fick sedan även hjälp att ta sig till sin dotter av "Stockholms"-kvinnan.

Polisen vill nu gärna komma i kontakt med kvinnan med "Stockholms"-kvinnan.
Den äldre kvinna har kunnat ge ett signalemente på den kvinna som försökte stjäla hennes halsband. Den kvinnan uppges vara mellan 40 och 50 år, ha svart hår uppsatt i en knut, kort och kraftig kroppsbyggnad. Kvinnan talade inte svenska, och hon var klädd i en lång svart kjol och hade även en sjal. Övrig klädsel är okänd.
Avestapolisen har nu upprättat en anmälan om åldringsbrott.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se