Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återvinningsturné: Nu kan grovsopor lämnas på många platser

På måndagen började Borlänge Energi en återvinningsturné, Fågelmyra on tour, tillsammans med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI. På eftermiddagen ställde de upp containrar vid Folkets hus-parkeringen.

Turnén pågår under en period på fem veckor. Där tas det mesta emot- brännbara och elektroniska sopor liksom sådana som ska deponeras. Särskilt gärna vill Borlänge Energi ha in miljöfarligt avfall. Men ris och trädgårdsavfall, liksom eternit och asbest ska lämnas direkt på Fågelmyratippen. "Ta till Vara" finns på plats och tar emot saker som går att återanvända. Även kläder, skor och textilier tas emot.Redan från början blev det en ganska stor tillströmning till insamlingsplatsen.

– Det här är helt perfekt, säger Jan Hedenskog från en bostadsrättsförening som kommer med en släpkärra full av elektronikskrot, uttjänta lampor och batterier.

På tisdagen är det Skräddarbackens tur att få besök. Platser och tider under turnén framgår på Borlänge Energis hemsida under Fågelmyra on Tour.Syftet är att samla in sopor och informera om vad som hör hemma på återvinningsstationen och vad som inte hör dit.

Borlänge Energi har ordnat Fågelmyra on tour sedan tio år tillbaka. I år medverkar FTI för att minska nedskräpningen och dumpningen av grovsopor vid återvinningsstationerna.

Nytt för i år är att förutom containrarna så följer en mindre återvinningsstation med på turnén.

– Tyvärr lämnar folk grovsopor vid våra återvinningsstationer. Här hoppas vi få en dialog om hur vi ska göra och inte göra, säger Ulla Krohn, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.