Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta månader för krogvåld

Var det 25-åringen eller hans bror som misshandlade de fyra på S2? Svaret är skillnaden mellan frihet och fängelse när Falu tingsrätt dömer honom till åtta månaders fängelse. Där en av nämndemännen vill fria helt.

Det handlar om ett bråk på krogen S2 för så länge sedan som 30 januari 2011. Fyra unga män slog sig ner vid en femte på en soffa. Ganska omgående gjorde denne gällande att de nykomna vält hans öl. En av dem reste sig då för att köpa honom en ny.
I stället fick en av kamraterna ett knytnävsslag i ansiktet. Den som rest sig skallades i ansiktet och fick också han ett knytnävsslag i ansiktet. I nästa skede slog den uppretade mannen en flaska i huvudet på den tredje i gänget. Han slutade med att slå den fjärde i ansiktet och sedan välta bordet över denne för att sen lämna platsen.
Vakterna ingrep och omhändertog en man. Ett av offren förklarade då att de tagit fel man och talade om att den var den nu dömde 25-åringen som misshandlat dem.
25-åringen nekar till allt.

Falu tingsrätt finner det dock bevisat att 25-åringen är den skyldige. Flera utpekanden på platsen och uppgifter om skador på hans händer ger enligt majoriteten tillräckligt stöd för en fällande dom, vilket en av nämndemännen väljer att reservera sig mot.
25-åring frias dessutom för en liknande misshandel på restaurang Etagé 14 november 2010. Även där blev en kroggäst skallad av en främmande person. 25-åringen var där, medger att han varit i bråk men då bara knuffat undan den andre. Uppgifterna anses för osäkra för att kunna fälla 25-åringen.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se