Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avbrutet inbrottsförsök...och genomfört

Vid 14-tiden på torsdagen försökte någon bryta sig in i en lägenhet på Poppelvägen i Avesta. När ägarna av bostaden kom hem såg de att låscylindern i dörren var skadad, men det var inte allt de såg. Två män försvann med hög fart ner genom trapphuset från våningen ovanför och ut i friheten. Troligtvis var det de som försökt bryta sig in. Båda två var i 35-årsåldern. Den ene lång (185 cm) och kraftigt byggd med svart bomberjacka, den andre kortare (175 cm) och smalare med grön Fjällrävenjacka.

Någon gång mellan nio på morgonen och tre på eftermiddagen bröt sig någon eller några personer in i en lägenhet på Markusgatan i Avesta. När personen som bor i lägenheten kom hem såg hen att det var skador på låscylindern. Efter att ha sökt igenom lägenheten märkte ägaren att en dator saknades. Närheten i tid och rum till det misslyckade inbrottsförsöket på Poppelvägen gör att polisen misstänker att det kan vara samma gärningsmän.