Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även funkrockarna Mothers Finest spelar i Rättvik

Tenoren Paul Potts tog hela världen med storm när han sjöng i TV-programmet “Britian´s got talent”. Nu kommer han till Dalhalla.
Även Mothers Finest kommer till kalkbrottet utanför Rättvik.

Dalhalla kommer med två släpp inför sommaren; Mothers Finest den 5 juli, samt Paul Potts den 19 juli. Båda akter gör sina enda sverigeframträdanden i Rättvik.
Den forne mobiltelefonförsäljaren Paul Potts framförde Puccinis “Nessun Dorma” i brittiska motsvargheten till “Talang” och vann hela tävlingen. Klippet från Pauls audition spred sig som en löpeld på YouTube och en stjärna var född.
Debutalbumet “One Chance” från 2007 toppade albumlistorna i 15 länder och sålde i över tre miljoner exemplar. Senaste skivan “Cinema Paradiso” är en hyllning till filmklassiker genom tiderna. I Dalhalla backas han upp av tolv musiker ur DalaSinfoniettan, samt en ännu inte presenterad gästsolist.
Amerikanska Mothers Finest bildades i början av 70-talet i Atlanta och har blivit något av ett kultband. Bandet har genom åren blandat stilar som soul, hårdrock, funk och hiphop.
Biljetter till båda arrangemang släpps fredagen den 11 mars.

JONAS STENTÄPP
023 - 475 23
heavy@daladem.se