Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avesta kommun anmäler anställda
Bedrägeriet har skett genom att lura schemat. På eftermiddagarna ska två personer arbeta. Enligt de uppgifter Carina Johansson fått och som även DD tagit del av, ska personalen aldrig ha jobbat dubbelt. Den som går eftermiddag har gått hem efter halva arbetstiden. Samtidigt har den som jobbat kväll kommit fler timmar senare så att de bytt av varandra. Båda har tagit betalt för hela dagar, trots att de bara arbetat halvdagar.
Flera personer har gått på schemat och alla ska ha gjort likadant,

Enligt polisanmälningen skulle det på tio år handla om 4 miljoner kronor som kommunen lurats att betala ut för arbete som inte utförts.
Polisen har dock meddelat att det inte blir någon förundersökning. Skälet är att polisen inte bedömer att det finns anledning att anta att ett brott som faller under allmänt åtal har begåtts.
Enligt personen som berättade för Carina Johansson om bedrägeriet har det varit sanktionerat av närmaste chef och alla som arbetat på gruppboendet genom åren, inklusive vikarier, har gjort likadant.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se