Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avesta Orkesterförening 90 år

I söndags firade Avesta Orkesterförening 90 år. Det började som det gjorde en gång den fjärde mars 1923 med Armas Järnefelts Preludium innan det blev Våren av Edvard Grieg. I övrigt blev det en helt annan repertoar som nu framfördes.

I den stora orkestern satt musiker från Avesta Orkesterförening, Sala Musiksällskap och Musikskolans elevorkester. Dirigent var Håkan Sund som lett orkestern drygt 10 år.
Nu kom det att bli en spännande blandning av solosång, körsång och orkestermusik.

Konferencier var Bengt Kyllinge och han berättade att kvällens program var som ett smörgåsbord. Här behövde man inte springa runt och hämta maten utan kunde lugnt sitta kvar och njuta.
I orkestern satt Kjell Berglund och berättade att hans pappa var med och bilda orkestern. Själv började Kjell spela som 16-åring 1960 och nu har tre generationer spelat med.
Många var med och deltog som Johannes Kotschy och Elgar Levgran.

Avesta Musikskolas Flickkör fick det att svänga till ordentligt under ledning av Karin Higberg.
Efter paus blev det kända toner när Mamma Mia och Herry Potter framfördes av Orkestern och elever. Även musik av Michael Jackson framfördes.
Det hela avslutades med Champagnegalopp av Hans Christian Lumbye.

text & foto:
Roland Engvall