Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avesta Tidning halverar redaktionen

Södra Dalarnas Tidningar lägger ned sitt kontor i Hedemora. Avesta Tidning blir av med fyra jourlisttjänster. De fyra som blir kvar ska bevaka Avesta, Hedemora och Säter.

Det är avestatidning.com som berättar att redaktionen halveras, Det är en del i ett sparpaket som nu är klart för Dalarnas tidningar. Sedan första april ingår Avesta Tidning i Mittmedia och tas vid halvårsskiftet över av Dalarnas Tidningar..

I Hedemora försvinner de tre journalisttjänsterna tjänster och i Avesta fyra. Totalt försvinner tretton tjänster på DT, varav sex vakanta.

– Får vi färre journalister har vi inte samma möjlighet att vara ute, det kan man inte sticka under stol med. Men med ändrat arbetssätt kan vi bevaka Dalarna på ett nytt sätt, säger Dalarnas tidningars chefredaktör till avestatidning.com.

Han berättar också om synnergieffekter genom att Avesta Tidning inte längre ska göra allt själv, bland annat nämner han familjesidor och insändarsidor. Mittmedia har också en gemensam sportredaktion för alla sina tidningar.

.– Att Avesta tidnings redaktion nästan halveras samtidigt som de ska bevaka ytterligare två kommuner kommer naturligtvis gå ut över den journalistiska kvalitén, säger Bo Joffer, vice ordförande för Journalistförbundets sektion på DT till avestatidning.com.