Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14-årig flicka har anmält 15-årig pojke för misshandel

/

Annons

Polisen har nu att utreda ett bråk mellan elever på Domarhagsskolan. En 14-årig flicka har polisanmält en 15-årig pojke för misshandel.
Rektor Eva Johansson säger att man från skolans sida ser det som viktigt att prata med alla inblandade och få dem att förstå sin del i bråket så det inte ska fortsätta och framför allt inte eskalera.

Under en rast på torsdagen inträffade ett bråk mellan sammanlagt tre elever på Domarhagsskolan. Rektor Eva Johansson säger att upprinnelsen var att en flicka och en pojke började träta på varandra. Det slutade med att flickan gav pojken en örfil.
Bråket fortsatte sedan ute i korridoren där flickan, i hop med en kompis, på nytt kom i delo med pojken.
Och det slutade då med att båda flickorna gav sig på och började slå pojken. Sinnet rann till slut över för pojken som då i sin tur sparkade flickorna.

Polis kom till skolan

På fredagen kallades en polispatrull till skolan för att som man säger det lugna ned stämningen bland de inblandade.
Flicka nummer två som kom in i bråket har gjort en polisanmälan om misshandel där hon uppgett att killen slagit ett knytnävsslag och sparkat henne.
För polisens del kommer utredningen att fortsätta med att förhör ska hållas med dels de inblandade och dels med vittnen.
Även sociala myndigheter kommer, med tanke på ungdomarnas ålder, att kopplas in.
Rektor Eva Johansson säger att man från skolans sida har haft samtal med de inblandande för att se vad det var som verkligen hände och vad man kan göra föra att förhindra att det fortsätter och i värsta fall även ökar i omfattning.
Man har dock kunnat konstatera så här långt att bakom bråket ligger gamla oförrätter som finns med från tiden innan de började på Domarhagsskolan. Och när det nu flammade upp igen blir det väldigt stor och väldigt mycket.
- Vi måste få alla att se sin del i detta, säger Eva Johansson.
Men hon säger även att skolan bara kan se vad som händer under skoltid och att föräldrarna måste ta sin del under fritiden.
På frågan om det finns risk att någon elev ska stängas av från skolan på grund av bråk svarar Eva Johansson mycket tydligt nej.
Eva Johansson känner sig också mycket nöjd med hur skolans personal har tagit tag i det inträffade, och agerat för att få ett stopp på bråket.
Mikael eriksson

Mer läsning

Annons