Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruksparken håller bara öppet en gång i veckan

/

Annons

Överenskommelsen var utifrån tid och pengar.
Men när Horndals Brukspark inte längre kan hålla öppet sina lokaler för ungdomsverksamhet som överenskommet, så minskar också bidraget.
Nu ska utbudet av aktiviteter för ungdomarna i Horndal ses över. I den diskussionen vill också skolan vara med.

Horndals ungdomsgård öppnades i bruksparksföreningens lokaler hösten 2005.
- Enligt det avtal vi hade med föreningen så skulle de ha öppet två kvällar i veckan. För det fick de 50000 kronor per år. Men när de sedan bara kunde hålla öppet en dag i veckan, så har vi också hållit inne halva anslaget, säger fritidschef Janne Vennberg.
Verksamheten för ungdomarna har följts upp årligen. Men Janne Vennberg betonar också att bara för att en förening har ett liknande avtal, är det inget som säger att så ska det för alltid förbli.

Andra lösningar

- Vi kanske kan hitta andra lösningar och få ut mer av de pengar som kommunen satsar, säger han och berättar att i höst ska han och Jonas Petterson vid Qlturhuset som är samordnare för ungdomsgårdsverksamheten i kommunen, möta rektor Börje Forslund och entusiasten tillika festivalarrangören Sten Hårdbåge för att se vad de kan bidra med.

Tomma skollokaler

- Vi har ju skollokaler som står tomma på kvällarna. De ska naturligtvis utnyttjas mer. Vi måste se till att barnen har vettiga sysselsättningar på fritiden, säger Börje Forslund som ser skolan som en naturlig träffpunkt för ungdomar även på andra tider än skoltid - om de bara kan fyllas med spännande och intressanta verksamheter.
Till det mötet väntar Janne Vennberg att också Horndals Brukspark kommer.
- Det gäller ju att vi får ut så mycket verksamhet som möjligt av de pengar vi satsar.
Skälet till att Horndals Brukspark tvingats dra ner på antalet ungdomsgårdsdagar är att man inte har folk som kan och vill ställa upp.
- Så illa är det tyvärr, säger Kirsti Andersson.

Annons