Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

.. men där står nu veckogamla nyheter och andra uppgifter saknas

Annons

Hemsidor och webbplatser framstår som allt viktigare medel och redskap i det allt snabbare, växande informationssamhället.
För den skull krävs uppdatering. Ofta.
Avesta kommuns hemsida ska enligt uppgift göras om. I höst ska en ny hemsida tas i bruk.
Men just nu är det stiltje på hemsidan! Huvudnyhet sedan förra veckan var ännu på torsdagsförmiddagen inbjudan till invigningen av Avesta Art 2008 - som inträffade i lördags!

- Nej, hemsidan är inte så uppdaterad som den kanske borde vara just nu, erkänner också kommunalrådet Agneta Thörnqvist.
Hon förklarar det med att det pågår ett arbete med att skapa en ny grafik profil för kommunen och däri ingår att göra en hel ny webb-sida.
- Det arbetet pågår nu och ska vara klart i höst, säger kommunalrådet Agneta Thörnqvist.
Att Marie Palm som är kommunens informatör och som ägnar sig åt det här arbetet, eller har annan personal till sin hjälp, inte hunnit uppdatera sidan, beklagar Agneta Thörnqvist.
- Men de hinner väl inte med just nu.

Näringslivsfrågor har varit synnerligen aktuella de senaste dagarna, inte minst som en följd av att rankingen av företagsklimatet bland landets kommuner har redovisats. Men kommunens stora aktiviteter nästa vecka i form av en temakväll om Kina-satsningen och ett frukostmöte finns inte heller med på hemsidan. Borde inte de vara viktiga att lyfta fram på en kommuns hemsida?
- Jasså? Finns dom inte med? Ja, men det brukar Marie Palm lägga in. Det måste jag kontrollera i ifall det blivit bortglömt eller om det är uppgifter att det är ligger längre ner på sidan...

Hur ska då en bra websida fungera?
- Det ska vara enkelt att hitta det man söker. Naturliga sökord och rubriker. Man ska inte behöva klicka speciellt många gånger för att hitta det man söker. Då blir man trött och lägger av.
Finns det någon hemsida nu tycker är bra?
- Mnjaa, Sveriges kommuner och landsting är jag ganska ofta ute på och där tycker jag att man hittar lätt det man söker.

I linje med att kommunen i höst får en ny hemsida, kommer även kommunens förvaltningar att beröras.
Avestas skolledning har exempelvis redan nu fått direkta order (i anslutning till granskningen av Mellannyckelnsresultat, se bredvidartikel) om att ge korrekta uppgifter vad gäller grundskolan, hålla god aktualitet och hitta en god struktur utifrån kommunmedborgarnas informationsbehov på just weben.
Det här ser inte skolan som något bekymmer när kommunens nya webbportal väl lanserats.
- Med den portalen blir det mycket enklare för oss att uppdatera respektive sidor som bildningsförvaltningen kommer att ansvara för.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons