Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgjordes i förlängning

Inför säsongens hittills största ­publik bjöd Hedemora och Skedvi/Säter upp till ett derby som innehöll det mesta av spänning och dramatik.
Matchen avgjordes i förlängning då hemmalaget kunde jubla efter att ha avgjort redan ­efter 21 sekunder fram till 3-2. Periodsiffrorna blev (0-1,1-1,1-0,0-1).

Ett litet trendbrott för Säter som fick med sig en poäng att lägga till de två de fått ihop tidigare under serien. Men någon revansch för första derbyt i Säter, som Hedemora vann med 4-3 i fick man alltså inte.
– Men vi har många matcher kvar att spela mot Hedemora under den här säsongen och det är efter jul det gäller, sammanfattar Torbjörn Persson i Säter. Vi gör en bra förstaperiod, men under andra drar vi på oss för tok för många utvisningar och även om vi orkar stå emot i boxplay blir vi för trötta i spel fem mot fem och förmår inte anfalla.

Men laget skjuter alldeles för lite och har ett försvarsspel som inte är stabilt. Alla tre mål av Hedemora är ­resultatet av slarv. Dock kämpar laget tappert och det syns att detta södradaladerby är något alldeles ­extra.
Skedvi/Säter har ledningen fram till mitten av slutperioden när Hedemora kvitterar, fullt välförtjänt fram till 2-2. Hemmalaget har sedan även chanser att ta trepoäng redan under ordinarie tid, men Alf Spolander i Hedemora är trots allt nöjd med segern.

– Vi vann matchen och det tycker jag är det viktigaste. Vi lyckades vända 1-2 underläget från andra perioden fram till seger och det tycker jag visar på moral, det är inte så viktigt om vi tar två eller tre poäng.
Efter första perioden fick dock laget en riktig utskällning:
– Vi var för fega och det låste sig ordentligt för oss, men i andra flyttar vi upp och är ett mycket bättre lag även om vi får problem med backarna som inte följer med upp som de ska. Sen blir Säter väldigt trötta och får det svårare och svårare att hänga med, analyserar Alf Spolander.

Bra i Hedemora var kedjan med Henrik Lantz, Viktor Widing och Karl Hassel som låg bakom alla tre målen.
I Skedvi/Säter gjorde målvakten Johan Eskilsson blott sin andra match för säsongen och gjorde det bra. Förstakedjan är också riktigt bra med Johan Vilén, Albin Östman och Jakob Larsson. Bra back Henrik Westling.

Jan-Ove Johansson