Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslaget daladerby

Någon större underhållning blev det aldrig i daladerbyt mellan Falun och Skedvi/Säter. Ett derby som Falun vann rättvist med 5-3.

Annons

– Riktigt dålig hockey. Enda positiva var poängen, sade Faluns tränare Viktor Stråhle och både skakade på huvudet och pustade.
En första period som startade med medioker hockey. Båda lagen skapade visserligen chanser men det var hockey helt utan energi.

Efter 17.20 tände matchen till när Nick Holmberg i Falu IF utvisades. 51 sekunder senare fick Holmberg sällskap i utvisningsbåset av Erik Köpman.
I spel fem mot tre tog Skedvi/Säter vara på chansen och det var lagkapten Henrik Westling som angav tonen. Från sin backposition smög han upp på vänsterkanten och dundrade in pucken bakom Viktor Björk.

I andra perioden höjde Falun tempot och Skedvi/Säter fick spela andrafiolen. Stefan Högberg såg till att Falun kvitterade i powerplay med ett skott från blå.
Spelminut elva blev ödesdiger för Skedvi/Säter. Först en dubbelutvisning och sedan två mål bakåt. Mannen bakom verket var Fredrik Näslund. Först slog han in pucken i tom bur och därefter ett elegant skott från blå.

Nu var det Falun för hela slanten. Efter 18.22 kom matchens första mål i spel fem mot fem. Marcus Falk var sist på pucken och tio sekunder före pausvilan sköt Erik Köpman in Faluns femte mål för kvällen.
Under tredje periodens första tio minuter mer eller mindre parkerade Falun i Skedvi/Säters försvarszon.
Periodens första mål kom däremot lite oväntat från Skedvi/Säters Emil Eriksson efter 11.36. Och inte nog med det. 22 sekunder senare kom gästernas tredje mål när Mikael Jakobsson lyfte upp pucken i nättaket.
Mål som betydde att Skedvi/Säter vaknade till liv ordentligt. Hade ett flertal farligheter men något fjärde mål blev det aldrig. Planens bäste spelare fanns i Skedvi/Säters Anton Eriksson.

PeO Karlström