Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslutning på lyckad skolturné

Bergaskolans aula i Smedjebacken var platsen för Kulturskolans åttonde och sista skolföreställning. Alla barn i F–årskurs 2 i Ludvikas och Smedjebackens kommuner blev inbjudna till detta projekt som blev mycket lyckat.

Projektet var ett samarbete mellan Västerbergslagens Kulturskola och Skapande skola. Barnen övade sånger till bakgrunder och i måndags var det dags för premiär i Aveny, Folkets hus, Ludvika där fyra föreställningar genomfördes.

I föreställningen vävdes teater och allsång samman i en trevlig och på olika plan omväxlande blandning.

Film- och sagokaraktärerna Angelica Engstad, som Elsa ur filmen Frost, Malin Ericsson som Pippi och Ingela Haaranen som Emil, lotsade säkert och inlevelsefullt publiken genom 40-minutersföreställningen. De visade hur olikheter mellan människor kan berika vänskap – ett budskap som verkade gå hem hos barnen.

På onsdagen besökte ensemblen Vads skola och Vinsboskolan och de två avslutande föreställningarna framfördes i Bergaskolans aula dit också barn och föräldrar som bor evakueringsboendet i Morgårdshammar hade bjudits in.

Samtliga skolor hade i förväg fått texter och övnings-CD på ett antal sånger från Kulturskolan, som under föreställningarna ytterligare förstärkte sångernas karaktär med olika hattar och sjalar. Sångerna hade på ett proffsigt och varierat sätt arrangerats av Kulturskolans Åke Jonsson.