Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avtal tecknas om nio vindkraftverk på Orrberget: "Vi är glada"

OX2 och Fontavis tecknar avtal om en vindpark på Orrberget i Ludvika kommun.
Det handlar om nio vindkraftverk som väntas tas i drift hösten 2019.
– Vi är glada över att göra ännu en affär med Fontavis på kort tid, säger Paul Stormoen, vd för OX2 Wind.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Trött på julmaten? Här är landets bästa restauranger – och de bästa i Dalarna

Här är de vanligaste brandorsakerna i hemmet – så gör du för att undvika dem

Skotta inte taket i onödan - skadeexperten: "Det gör ofta mer skada än nytta"

SÅ KÖPER DU PLUS

De båda parterna Fontavis, en schweizisk kapitalförvaltare inom förnybar energi och infrastruktur, och OX2 skriver i ett pressmeddelande att de har tecknat ett förvärvsavtal om 33 MW vindkraft.

"Avtalet avser Orrberget vindpark med nio vindkraftverk från Nordex. Orrberget vindpark i Ludvika kommun beräknas stå klar hösten 2019. Därefter kommer OX2 att ansvara för teknisk och kommersiell förvaltning av parken. Den förväntade genomsnittsproduktionen är ca 96 GWh per år", skriver parterna i pressmeddelandet.

– Att Orrberget läggs till i den nyetablerade fonden “Fontavis SCS SICAV-RAIF – Renewables Infrastructure Fund Europe” innebär att vi förstärker vår position i Norden och uppnår en kritisk massa för såväl lånefinansiering som köpare av el, säger Marc Schürch, direktör på Fontavis, i pressmeddelandet.

Bolaget avser att öka sin exponering mot förnybar energi under de kommande månaderna.

– Vi är glada över att göra ännu en affär med Fontavis på kort tid. Projektet förstärker vår ledande marknadsposition i Norden, där vi för närvarande bygger sju vindparker om totalt 750 MW” säger Paul Stormoen, vd för OX2 Wind, i pressmeddelandet.

Ett par veckor tidigare, i november, tecknade OX2 och Fontavis förvärvsavtal gällande Stigshöjden vindpark om 21,6 MW i Västernorrland.

Fakta om Orrberget vindpark:

• Anläggningen kommer att bestå av nio vindkraftverk av modellen Nordex N117 3.6 MW med en totalhöjd om 150 meter

• Förväntad genomsnittsproduktion om ca 96 GWh per år, vilket motsvarar årsförbrukningen av hushållsel för ca 19 200 hushåll (5 000 kWh per hushåll)

• Beräknad driftsättning hösten 2019

• De största underleverantörerna är: Nordex (turbiner), NCC (fundament och markarbeten) samt Borlänge Energi Elnät (nätanslutning).

Källa: OMX och Fontavis

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här