Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Babbens personliga show

”Precis när man fyllt 50 och tänkte: nu lugnar det väl ner sig, då blev allt väldigt turbulent”.

Orden är Babben Larssons, som just nu turnerar med sin mest personliga show hittills. I helgen kommer hon till Falun.
Babben Larsson har varit en av Sveriges främsta komiker sedan 80-talet.

Nu väljer hon att blanda i en skopa allvar i sin nya show ”Vad hände?” som spelas på Stadsteatern i Falun på fredagskvällen.
– Det är baserat på mitt liv de fem senaste åren. Det har hänt så otroligt mycket; jag skilde mig, träffade ny kärlek, barnet växte upp och flyttade ut, båda föräldrarna gick bort. Och även om det inte går att skämta om dödsfall så kan det ju hända humoristiska saker på en begravning, säger Babben.

Med sju tidigare soloshower i ryggen rankar hon den nuvarande som sin bästa hittills.
– Det är jättekul att träffa publiken efteråt. Man märker att vissa blir väldigt berörda känslomässigt, för de kanske är i samma fas av livet själva.
Som mångårig komiker vet Babben vikten av att inte åka land och rike runt och dra samma skämt år efter år.
– Det gäller att förnya sig. Det är lätt att bli bekväm och tänka ”äh, det där funkar”, men plötsligt har publiken hört samma skämt två gånger. Och framför allt har jag lätt att tröttna på mig själv om jag upprepar mig.

Förutom humor och allvar kommer Babben att bjuda på musik i showen, uppbackad av en trio.

Har du något speciellt minne från Dalarna genom åren?
– Oj, ja, jag minns när vi spelade i Gagnefs kyrka med Claes Crona Trio, det var en sån väldigt fin kväll med mycket folk. Och så minns jag en kväll som stå- upp-komiker på en krog i Borlänge. Det var ett jäkla röj och alkoholhalten var väldigt hög bland publiken. Det var nog inte många som hörde mig.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se